dr Józef Sadkiewicz

specjalista żywienia klinicznego i sportowców

jozefsadkiewicz@gmail.com

  • Krajowa Izba Fizjoterapeutów -NR PRAWA WYKONYWANIA ZAWODU fizjoterapeuty o numerze 71543,
  • Specjalista ds. żywienia klinicznego, zbiorowego oraz sportowców nr dyplomu 1800/4045/20 Colegium Medicum Bydgoszcz
  • Hirudoterapeuta (kod zawodu 323090) nr dyplomu 032/HIR/2021 – Instytut Medycyny Chińskiej i Medycyny Integracyjnej Kraków

świadczenia usług w zakresie:

  • profilaktyka zdrowia i terapie wspomagające leczenie

O mnie:

  • Dr nauk rolniczych (Rozprawa doktorska na Wydziale Biotechnologii i Rolnictwa Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego w Bydgoszczy -wcześniej ATR).
  • Specjalista ds. żywienia klinicznego i dla sportowców (ukończył studia podyplomowe w zakresie żywienia klinicznego, zbiorowego oraz wspomagania żywieniowego w aktywności ruchowej w sporcie i rekreacji na UMK w Toruniu Collegium Medicum w Bydgoszczy -Wydział Nauk o Zdrowiu).
  • Zielarz – fitoterapeuta ( ukończył studia podyplomowe w zakresie Rośliny lecznicze-pozyskiwanie i zastosowanie w fitoterapii i dietetyce” na Wydziale Rolnictwa i Biotechnologii na Uniwersytecie Technologiczno Przyrodniczym  w Bydgoszczy)
  • Technik Fizjoterapeuta- masażysta ukończył Medyczne Studium Zawodowe w Bydgoszczy
  • Magister wychowania fizycznego – studia na Akademii Wychowania Fizycznego w Gdańsku.
  • Rzeczoznawca (próbobiorca) w zakresie pobieranie próbek dziczyzny –  Egzamin Państwowy GIJHARS w WarszawieRzeczoznawca (próbobiorca)- w zakresie pobieranie próbek pieczywa oraz ziarna zbóż, nasion roślin oleistych i ich przetworów. Egzamin Państwowy GIJHARS w Warszawie
  • Uczestnik licznych szkoleń, warsztatów oraz konferencji z zakresu żywienia, dietetyki, ochrony zdrowia oraz oceny jakości w piekarstwie oraz produkcji zbóż.  Doświadczenie związane z oceną jakości żywności i jej wpływu na zdrowie człowieka zdobywał w czasie dwudziestu pięciu lat pracy praktycznej z przemysłem i współpracy z naukowcami z uczelni wyższych w kraju i zagranicą.
  • W Instytucie prowadzi szkolenia, wykłady oraz udziela indywidualnych konsultacji żywieniowych, a w profesjonalnym studio kulinarnym  pokazuje jak przygotować w sposób zdrowy i bezpieczny potrawy wg programu autorskiego:
    Matka natura a Ortho – kuchnia wg. Sadkiewicza

Miejsce pracy:

  • Nauczyciel  akademicki – Adiunkt na Wydziale Technologii i Inżynierii Chemiczne Uniwersytetu Technologiczno Przyrodniczego w Bydgoszczy w Zakładzie Technologii i Inżynierii Przemysłu Spożywczego.
  • Założyciel i wykładowca w Instytucie Sadkiewicza – CPKZ niepublicznej placówce kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działając w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty.
  • Zakład Badawczy Przemysłu Piekarskiego sp. z o.o. w Bydgoszczy – Prezes Zarządu.